

Idei csirke Royal-módra
Hozzávalók: 2 darab fiatal kis idei csirke, 16 deka rizs, 20 deka apróra vágott gomba, só, étolaj, 3 deka vaj s a gomba pirításához zöldpetrezselyem.
A kis idei csirkének a mellcsontját teljesen kiszedjük, úgyhogy a csirke hátát, illetve gerincét felvágjuk és belülrõl csontozzuk ki. Fõzzünk rizst, lehetõleg csirke levében s ebbe tegyünk apró kockákra vágott gombát. A kicsontozott csirkét ezzel megtöltjük, összevarrjuk, megsózzuk s egy edényben olajjall feltesszük, 60 percig sütjük. Mikor megsült, 20 percig pihentetjük, aztán kivesszük az edénybõl s a levét feleresztjük egy jó levessel, aztán leszûrjük. A félretett csirkét felébe vágjuk, jó melegen tálaljuk s a levével leöntjük. Idénysalátát adunk hozzá.