Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

csirke gombával

Piritott csirke gombával egészségesen!

 

pirított csirke

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

 

 

gombával

 

Pirított csirke gombával

Hozzávalók: 2 db csirke, 25 deka vaj, 5 deka hagyma, fél deci paradicsom, egy deci fehérbor, só, bors, petrezselyem, 25 deka rizs, 20 deka champignon.

Veszünk 2 db középnagyságú húsos csirkét, negyedekre felvágjuk, olyképpen, hogy a gerinccsont ne kerüljön bele. A bõrét lenyúzzuk és a húst megsózzuk és lisztbe mártjuk. Az így elõkészített csirkét tûzálló edényben , 25 deka olvasztott vajban megpirítjuk, utána a húst darabonként kivesszük egy tányérra és ugyanabban a vajban pirítunk kb. 5 deka finomra vágott hagymát, 20 deka tisztára mosott és felszeletelt champignon gombát s egy kis törött borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fûszerezzük, 1 deci fehérborral felöntjük és fél deci paradicsompürét adunk hozzá. Ezután a pirított csirkét visszahelyezzük s puhára megpároljuk (ha a szükség megkívánja, akkor 1-2 deci húslevessel meghigítjuk a párolás közben). Általában párolt rizzsel szokták feltálalni.

  

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer