

Pirított csirke gombával
Hozzávalók: 2 db csirke, 25 deka vaj, 5 deka hagyma, fél deci paradicsom, egy deci fehérbor, só, bors, petrezselyem, 25 deka rizs, 20 deka champignon.
Veszünk 2 db középnagyságú húsos csirkét, negyedekre felvágjuk, olyképpen, hogy a gerinccsont ne kerüljön bele. A bõrét lenyúzzuk és a húst megsózzuk és lisztbe mártjuk. Az így elõkészített csirkét tûzálló edényben , 25 deka olvasztott vajban megpirítjuk, utána a húst darabonként kivesszük egy tányérra és ugyanabban a vajban pirítunk kb. 5 deka finomra vágott hagymát, 20 deka tisztára mosott és felszeletelt champignon gombát s egy kis törött borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fûszerezzük, 1 deci fehérborral felöntjük és fél deci paradicsompürét adunk hozzá. Ezután a pirított csirkét visszahelyezzük s puhára megpároljuk (ha a szükség megkívánja, akkor 1-2 deci húslevessel meghigítjuk a párolás közben). Általában párolt rizzsel szokták feltálalni.