

Fiatal csirke hollandi módra
Hozzávalók: 20 deka borjúhús, egy fej reszelt vöröshagyma, zöldpetrezselyem, só, egy kis törött bors, egy egész tojás, két deci tejszín, 20-25 deka marhacsont, 20 deka leveszöldség, egy deci fehérbor, egy csöpp citromlé, 2 tojás sárgája és étolaj
20 deka borjúhúst megdarálunk s egy kis olajon egy fej reszelt vöröshagymával és zöldpetrezselyemmel megpirítjuk, s ha megpirult, sózzuk, egy kis törött borssal ízesítjük, majd egy egész tojással és egy deci tejszínnel elkeverjük és a megtisztított és ruhával kitörölt csirke hasüregét megtöltjük vele, majd cérnával bevarrjuk.
A csirkét kevés vízben fedõ alatt 20-25 deka marhacsonttal és 20 deka leveszöldséggel 40 percig lassan pároljuk s aztán, hogy színt kapjon, a levét beforraljuk s 20 perc alatt pirosra sütjük. Sütés után 20 percig pihentetjük, mert különben a töltelék szétesik és így nem tudjuk szépen felszeletelni. Levét leszûrjük és egy deci fehérborral és egy kis citromlével beforraljuk, tejszínnel és tojás sárgájával elkeverjük s tálaláskor mártáscsészékben adjuk fel.