

Csirke tejszín-szuffléval
Hozzávalók: 2 darab fiatal csirke, 20 deka zöldség, 20 deka zöldborsó, 10 deka champignon-gomba, kevés só, 3 deka vaj, 2 deka liszt, 3 deci tejszín, ½ deci citrom leve, 5 tojás sárgája, 6 deka liszt, 5 tojás fehérjéből vert kemény hab.
2 darab csirkét zöldséggel puhára fõzünk, szétdarabolva tûzálló tálban zöldborsóval és párolt gombával összeállítjuk. Kis vajas rántást készítünk, a csirke levével feleresztjük, kis tejszínt, ½ citrom levét adjuk hozzá és a csirkére öntjük. Mártás-sûrûségûnek kell lennie. Ekkor 5 tojás sárgáját 2 deci tejszínnel jól összehabarjuk, megsózzuk, hozzáadunk 4 lapos evõkanál lisztet és az 5 tojás habját, behúzzuk vele a csirkét és a sütõben világossárgára sütjük.