Warning: Undefined array key "/profitudas/abineni" in /home/csodasoveny.com/public_html/_push_notify/push_vezerlo.php on line 119

csirkéből készült ételek

Csirkéből készűlt ételek, csirkehúsk mindenkinek

 

húsok csirkéből

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

 

 

 finom ételeink csirkéből

 

Csirke milánói módra

Hozzávalók: megtisztított csirke, 15 deka spagetti, 20 deka darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 deci paradicsomlé, 1 kávéskanál paprika, 10 deka mortadella, étolaj és 1 deci tejföl.

Rántanivalónál nagyobb megtisztított fiatal csirke hasüregét megtöltjük az alábbiakkal:
15 deka spagettit megfõzünk, leszûrünk és egy kis vajjal elkeverve, kicsit hûtjük, 20 deka darált sertéshúst megpirítunk egy serpenyõben, 1 fej vöröshagymával, melyet elõzõleg megreszeltünk, forró zsírban megfuttatunk. A húst egy kis sóval, törött borssal fûszerezzük s egy deci paradicsomlével fedõ alatt pároljuk. Hogy szép színe legyen és az ízét is javítsuk, meghinthetjük egy kávéskanál paprikával, de csak akkor, ha puhulni kezd. Kb. 15 perces párolás után a húst egy kicsit hûtjük, majd 10 deka apróra vágott mortadellát és egy deci tejfölt a spagettivel összekeverünk s ezzel a csirke hasüregét megtöltjük, majd bevarrjuk.
Most enyhén sózva a csirkét, 5 deka forró, hevített zsírral leöntjük és középmeleg sütõben szép világospirosra sütjük. Kb. 50-60 percig sütjük (természetesen, ha a csirke fiatal és a húsa megpuhult) és a sütõbõl kivéve 20 percig hûlni hagyjuk és csak azután vágjuk fel.
A csirke mártásába tegyünk egy kis paradicsomot, pirítsuk le és egy deci tejföllel eresszük fel, majd kissé beforralva öntsük a tálalt húsra.
Körítésnek fejes- vagy paradicsom salátát adjunk hozzá

 

 

 

 
 

 


 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer