

Csirke milánói módra
Hozzávalók: megtisztított csirke, 15 deka spagetti, 20 deka darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 deci paradicsomlé, 1 kávéskanál paprika, 10 deka mortadella, étolaj és 1 deci tejföl.
Rántanivalónál nagyobb megtisztított fiatal csirke hasüregét megtöltjük az alábbiakkal:
15 deka spagettit megfõzünk, leszûrünk és egy kis vajjal elkeverve, kicsit hûtjük, 20 deka darált sertéshúst megpirítunk egy serpenyõben, 1 fej vöröshagymával, melyet elõzõleg megreszeltünk, forró zsírban megfuttatunk. A húst egy kis sóval, törött borssal fûszerezzük s egy deci paradicsomlével fedõ alatt pároljuk. Hogy szép színe legyen és az ízét is javítsuk, meghinthetjük egy kávéskanál paprikával, de csak akkor, ha puhulni kezd. Kb. 15 perces párolás után a húst egy kicsit hûtjük, majd 10 deka apróra vágott mortadellát és egy deci tejfölt a spagettivel összekeverünk s ezzel a csirke hasüregét megtöltjük, majd bevarrjuk.
Most enyhén sózva a csirkét, 5 deka forró, hevített zsírral leöntjük és középmeleg sütõben szép világospirosra sütjük. Kb. 50-60 percig sütjük (természetesen, ha a csirke fiatal és a húsa megpuhult) és a sütõbõl kivéve 20 percig hûlni hagyjuk és csak azután vágjuk fel.
A csirke mártásába tegyünk egy kis paradicsomot, pirítsuk le és egy deci tejföllel eresszük fel, majd kissé beforralva öntsük a tálalt húsra.
Körítésnek fejes- vagy paradicsom salátát adjunk hozzá