leves, étel

Almatorta túróval egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

Almatorta túróval

Hozzávalók: 28 deka liszt, 20 deka vaj, 14 deka porcukor, egy egész tojás, citrom reszelt héja. – Töltelékhez: 14 deka vaj, 28 deka szitán áttört tehéntúró, 3 egész tojás, 3 tojás sárgája, 12 deka vaníliás cukor, kevés reszelt citrom héja, 25 deka alma, 2 evõkanál rum vagy marascinó, a túróhoz keverünk 8 deka búzadarát megszitálva.

25 deka lisztet, 20 deka vajat, 14 deka porcukrot, egy egész tojást, citromízt összegyúrunk. Fele tésztából a tortaforma fenekét béleljük ki, félig kisütjük és ha kihûlt, az oldalát is kirakjuk tésztával s a következõ töltelékkel töltjük: 14 deka vajat, 28 deka passzírozott túrót, 3 egész tojást és három tojás sárgáját, vaníliáscukrot ízlés szerint jól kikavarunk és beletesszük a torta közepébe. Közben párolt almaszeleteket marascinóval, vagy finom rummal meglocsolunk s a túrótöltelék közé dugdossuk (nem sokat) olyanformán, mintha mazsolát szórnánk el benne. A megmaradt tésztából rácsot teszünk a tetejére s lassú tuzön megsütjük.

 

 

 




 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 




 

 






 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer