leves, étel

Omlós tepertős pogácsa dióval egészségesen!

 

Omlós tepertős pogácsa dióval

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink


Omlós tepertős pogácsa dióval

Hozzávalók: fél kiló liszt, egynegyed kiló vágott tepertõ kevés só, 5 deka dióbél, késhegynyi töröttbors, 2 tojás sárgája, 2 evõkanál tejföl, 1 deka élesztõ, kevés langyos tej, 1 tojás a bekenéshez

Fél kiló liszthez egynegyed kiló finomra vágott tepertõt veszünk egymással összemorzsoljuk, kellõ mennyiségű sót teszünk bele, 5 deka megtört dióbelet, egy jó késhegynyi töröttborsot, 2 tojás sárgáját, 2 evõkanál sûrû tejfölt és 1 deka élesztõt kevés langyos tejben felolvasztva, és az egészet fehér borssal összegyúrjuk, rétestészta keménységûre kidolgozzuk. Nem fontos, hogy pihentessük a tésztát, hanem mindjárt kinyújthatjuk hüvelykujj vastagságúra késsel a tetejét megirdaljuk és kis pogácsaszúróval kiszúrjuk, a két tenyerünkkel kissé összébb gömbölyítjük, hogy csinosabb formájúak és magasabbak legyenek a pogácsák, azután sütõlemezre tesszük, nem nagyon közel egymáshoz, tetejüket tojássárgájával megkenjük és rögtön is süthetjük. A dió igen kellemes jó ízt ad a pogácsáknak és omlósabbá teszi.

 

 

 




 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 




 

 






 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer