leves, étel

Eredeti székely szelet egészségesen!

 

Eredeti székely szelet

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

Eredeti székely szelet

Hozzávalók: személyenként 10-12 dekás sertésszelet, kevés só, töröttbors, ahány szelet, annyi egész káposztalevél, étolaj, 15 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kávéskanál rózsapaprika, 3 deci tejföl, 3 deci víz, kávéskanál köménymag.

Sertéscombból 12 dekás szeleteket, kissé megveregetjük, sózzuk s töröttborssal enyhén meghintjük, majd mindegyiket savanyított káposztalevéllel külön-külön becsavarjuk s a levelet egy-két fogvájóval rögzítjük. Kevés olajon vöröshagymát s egy gondolatnyi fokhagymát pirítunk, pirospaprikát adunk bele s ráhelyezzük a becsavart szeleteket s fedõ alatt pároljuk, néhányszor tejföllel meglocsoljuk s vigyázunk, hogy le ne égjen. Negyedórával elkészülte elõtt köménymaggal is ízesíthetjük. Körítésnél adhatunk háziasan reszelt burgonyát, petrezselymes párolt rizst, vagy puliszkát.

 

 

 




 

 






 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer