leves, étel

Marhahátszín vagy felsál szegediesen egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

Marhahátszín vagy felsál szegediesen

 

Marhahátszín vagy felsál szegediesen

Hozzávalók: Személyenként 15-18 dekás marhahús-szelet, 1 fej vöröshagyma, 1 evõkanálnyi édespaprika, 2 db paradicsom, 1 zöldpaprika vágott szeletekre és étolaj

Személyenként 15-18 dekás marhahús-szeleteket számítunk. A húst jól megveregetjük és enyhén megsózzuk s forró olajban mindkét oldalán sárgásbarnára sütjük ki, azután félretesszük. A kisült hús zsírjában egy nagy fej finomra vágott vöröshagymát pirítunk, melyet egy evõkanálnyi paprikával elkeverünk és két megtisztított, apró szeltekre vágott paradicsomot teszünk hozzá, aztán kevés vízzel feleresztjük s a szeleteket belérakjuk. Fedõ alatt pároljuk. Ha a hús puhulni kezd, vékony szeletekre vágott zöldpaprikát teszünk még a levébe és puhára pároljuk. A lének el kell fednie az ételt. Ha tálaljuk, apró csipetkével hintjük meg a tálon. A csipetkét külön sós vízben fõzzük ki. Sós vízben fõtt petrezselymes burgonyával adjuk asztalra.




 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer