leves, étel

sûrû püréleves lencséből egészségesen!

 

püré leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

 

 

Áttört, sûrû püréleves lencséből, vagy más száraz fõzelékekbõl

Hozzávalók: 20 deka száraz fõzelék, 30 deka csont, 3 deka vaj, 2 deka liszt, 2 deci tej, só, 2 evõkanálnyi tejszín, 1 tojás.

20 deka száraz fõzeléket, mely lehet bab, borsó, lencse, egy kis vízzel és csonttal puhára fõzzük majd szitán áttörjük, 3 deka vajból, 2 deka lisztbõl világos rántást készítünk, melyet feleresztünk 2 deci tejjel s a szitán áttört fõzeléket és 8 deci vizet vagy csonlevet hozzáadjuk s habverõvel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítõül tálaláskor 2 evõkanálnyi tejszínt 1 tojás sárgájával elkeverünk. Benne. Ha szárazfõzelékbõl készítünk levest 1 kis darab sárgarépát, zellert és hagymát is kell vele fõzni, amit aztán eltávolítunk.

 


 

 


SHP Bannercsere rendszer