leves, étel

Sajtleves, levessel egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

Sajtleves

 

 

 

 

 

Eroleves

Hozzávalók: egy kg marhacsont, 20 dkg zöldség, néhány szem feketebors, egy fej vöröshagyma, 40 dkg darált hús, 20 dkg apróra vágott zöldség, 1 deci paradicsom, 2 tojás fehérje.

Egy kg marhacsontot (ritkacsont a legjobb) egy kis zöldséggel megfőzünk úgy, mint a húslevest. Néhány szem feketeborssal, gyömbérrel, sóval, egy fej vöröshagymával fűszerezzük. Ha a leves legalább három órán át főtt csendes forrással, leszűrjük egy leveses fazékba s a darált marhahúst, paradicsomot, tojásfehérjét, az apróra vágott leveleszöldséget, egy kis törött borsot, kicsi sót 3 deci hideg vízzel elkeverjük, majd feleresztjük a langyos csontlével. A leves nem lehet forró, mert rögtön összehúzza a tojásfehérjét, minek következtében a fehérje nem terjedvén szét arányosan, a leves nem lesz kristálytiszta. A egészet lassú forrással főzzük a tűzhely szélén, s a forrás kezdetéig állandóan keverjük. Főzési ideje további egy óra. Utána hagyjuk leülepedni, majd leszűrjük, a zsírt a tetejéről leszedjük s apró fehér papírdarabkákkal letisztítjuk. Lehetőleg csészében adjuk fel. A levesnek egészen tisztának, átlátszónak kell lennie. Színesíthetjük egy kis égetett cukorral vagy zsírban pirított sárgarépával.

 

 

 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer