juhtúrós puliszka

Erdélyi juhtúrós puliszka egészségesen!

 

Erdélyi juhtúrós puliszka

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

 

Erdélyi juhtúrós puliszka

Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.

Háromliteres fazékban 1 és fél liter vizet teszünk forrni. Egy fél leveseskanál sót teszünk bele és a habverõvel verve közészórjuk a kukoricalisztet addig, míg nehezedni kezd, még jól tovább verjük, de lisztet nem teszünk többet. Ha már olyan, mint a tejben megfott gríz, jól meg van duzzadva, levesszük. Egy lábasba kevés olajat vagy vajat teszünk, elkenjük, beleteszünk pár kanál puliszkát, zsíros kanállal elsimítjuk, erre juhtúrót szórunk, pár kanál tejfölt, kevés vajat, ezt ismételjük. Utoljára tetejébe túrót teszünk és sütõben pirosra sütjük.

 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer