Sügér párolva
Hozzávalók: 1 db nagyobb sügér, 6 deka vaj, 5 deka reszelt vöröshagyma, petrezselyem zöldje, 3 szeletke szardella, evõkanál kapribogyó, 2 deci fehér bor, fél citrom.
A sügért nagyobb fajtájút, nehezen lefejthetõ pikkelyeitõl megfosztva, belét, hólyagját, kopoltyúját kiszedve kimossuk, egy tûzálló tálat vajjal kikenve, a halat belehelyezzük, apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, 3 darab megtisztított és jól elaprózott szardellával és egy evõkanál kaprival meghintjük, tetejét apró vajdarabkákkal megkenjük, a hal alá pedig egy pohár fehér bort öntünk. A tálatt lefödjük s lassú tûzön, többszöri rázás közben átpároljuk. Citromlével permetezve feladjuk.