mártások, mártással

Sült ponty mártással egészségesen!

 

mártásaink

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

sült pontyok


Sült ponty mártással

Hozzávalók: 1 és fél kg-os ponty, kevés só, törött bors, 6-8 deka vaj, 3 deci tejföl, 1 citrom leve, kevés citrom héja, 10 szem kapribogyó, 3 deka zsemlyemorzsa.

Egy nagy pontyot megtisztítunk, hosszában bevágjuk úgy, hogy a hal egész maradjon: kevés törött borsot sóval összekeverünk, ezzel besózzuk, olvasztott vajjal bekenjük és rostélyon megsütjük. Ha jól megsült, tûzálló tálra tesszük, néhány darabka tejfölt öntünk rá, 1 egész citromnak a levét, apróra vágott citromhéjat, kevés kaprit, egy marék zsemlyemorzsát és néhány darabka írósvajat adunk hozzá, jól felfûzzük és az asztalra adjuk.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 




 

 






 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer