salátafőzelék

Salátafőzelék burgonyával , levessel egészségesen!

 

főzelék

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

Saláták, saláta

 

Salátafõzelék burgonyával

Hozzávalók: két fej nagyobb fejessaláta, 75 deka burgonya, kevés só, 3 deka zsír, 2 deka liszt, 1 gerezd fokhagyma, kevés paprika, kis kanál ecet, 2 deci tejföl.

Két fej szép kemény salátának felsõ leveleit eldobjuk, a megmaradt fejeket kettévágva, vékony metéltnek megvagdaljuk. Jól megmosva, a vizet lecsurgatjuk. Kb. háromnegyed kg burgonyát meghámozva, kockára vágva, sós vízben felteszünk fõzni. Mikor a burgonya forr, a salátát beletesszük és addig fõzzük, amíg a burgonya meg nem puhult. Vékony, piros, fokhagymás, paprikás rántást adunk hozzá, amikor a rántással forr a saláta, egy kiskanál nem erõs ecetet és két deci jó tejfölt adunk hozzá és 5 percig forraljuk.

 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer