Rafaello szelet

Rafaello szelet egészségesen!

 

frankfurti leves

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!


InterStat.hu
 

 

ételek, finom ételeink

 

Rafaello szelet


Hozzávalók:
A fehér tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evõkanál rétesliszt, fél csomag sütopor, fél citrom leve A barna tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 3 evõkanál kakaó,
2 evõkanál rétesliszt, csomag sütõpor
A krémhez: 10 tojássárgája, 20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vanília ízû pudingpor (fõzni való) 3-3,5 dl tej, 25 dkg Rama margarin
Díszítéshez: csokireszelék


Elõször a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütõporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütopapírral
kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. Kb. 165-170 C fokon 15 percig sütjük.
Barna tészta elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütõporral összeforgatjuk és óvatosan belekeverjük a habba. 165-170 C fokon 15 percig sütjük. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük. Elõször a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sûrû krémmé fõzzük.
Hûlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk.
Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét csokoládéreszelékkel hintjük meg.




 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 




 

 






 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer