csirke portugál módra

Idei csirke portugál módra egészségesen!

 

idei csirke

 

Leves nyílFŐOLDAL

 

 

Otthondíszítés sajátkezüleg
Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni!

 

 

portugál módra

Idei csirke portugál módra

Hozzávalók: 2 darab 40-50 dekás csirke, 1 kg paradicsom, étolaj, 14-16 deka rizs, 8 deka vaj, só, 2 deci bor, 2 tojás, 1 deci tejföl, 4 deka zsemlyemorzsa.

Készítsünk egy jóízû, nem egészen megfõtt rizst, amibe kockára vágott friss lepirított paradicsomot keverünk. Ezzel megtöltjük a csirkét, bevarrjuk s háromnegyed óráig sütjük. Sütés után még 20 percig langyos helyen, vagyis a tûzhely közelében pihenni hagyjuk s csak aztán vágjuk fel. Jó bormártást készítünk hozzá, melyet felengedünk a lével, amelyben a csirkék sültek. Ezt tálalásig félretesszük. A csirkéket felébe vágva tálaljuk, töltött paradicsommal körítjük, leöntjük a mártással s külön sósvízben fõtt burgonyát adunk hozzá.
Bormártás: 4 deka vajon megpirítunk 4 deka zsemlyemorzsát, felengedjük 1 ½ deci borral, beforraljuk felére, majd szitán áttörve, ráöntjük a csirke levét. Úgy kell elkészítenünk a mártást, hogy hét deci legyen, s ha ez hiányozna, úgy borral pótoljuk. Tegyük a levet egy habüstbe: 2 evõkanálnyi tejfölt és 2 egész tojást keverjünk hozzá, majd állandó keveréssel sûrû mártásra fõzzük, a tálalt csirkékhez mártáscsészében is adhatunk belõle.



 

 

 

 




 

 






 


 


 


 


 


 

 


SHP Bannercsere rendszer